Facebook

Volg ons ook op

Agenda

17 jan 2018 - Open repetitie Week 3

03 jun 2018 - Concert Quint

01 jul 2018 - Familiedag Quint

21 dec 2018 - Kerstconcert QuintDirigente

Esther Zaad, Dirigent van het Jaar 2016!

De dirigente waar Quint trots op is, studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar zij het diploma koordirectie behaalde bij Jos Besselink. Bij Tonie Ehlen behaalde Esther de diploma's docerend en uitvoerend musicus piano. Momenteel is Esther werkzaam als pianodocente aan de SCHUNCK* Muziekschool te Heerlen, als freelance begeleidster van solisten en koren en als dirigente van Vocal Group Fusion uit Sittard, Vrouwenkoor Thorensis uit Thorn, Pey Vocaal en natuurlijk van Quint.

Al enkele jaren wordt Esther door de Vereniging Nederlandse Koren (VNK) afdeling Limburg als dirigente en begeleidster uitgenodigd voor de jaarlijkse Dag van de Koormuziek.

Esther werd drie maal algeheel winnaar van het Limburgs Korenfestvial. In 2002 met Thorensis, in 2008 en 2015 met Fusion. In 2013 promoveerde zij met Fusion naar de Topklasse tijdens het BALK Vocal Light TOPfestival in de Doelen in Rotterdam en werd in 2015 tweede in deze hoogste klasse! Met Quint behaalde de dirigente tijdens de eerste deelname aan het BALK Vocal Light TOPfestival editie 2015 een tweede plaats in de tweede klasse 'grote vocal groups' met eervolle vermelding en promotie naar de eerste klasse.

In 2014 was Esther met Quint, Fusion en Thorensis topleverancier van de finale van het Nederlands Koorfestival in Haarlem, in de finale was plaats voor slechts 16 koren.

In 2016 werd deze topmusicus Dirigent van het Jaar!

Tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival in de Jaarbeurs in Utrecht kreeg zij deze prijs en werd zij met Fusion tweede. Met Quint werd zij eerste, Koor van het Jaar 2016!