Facebook

Volg ons ook op

Agenda

27 okt 2024 - Venlona Proms

10 nov 2024 - Limburgse Korendag

14 dec 2024 - Jubileum kerstconcert

15 dec 2024 - Kerst met Meerssens mannenkoorDirigente

Esther Zaad, de dirigente waar Quint trots op is!

Sinds 2010 is Esther dirigent van Quint. Ze leidt Quint met humor, gedrevenheid en passie naar mooie prestaties!

Esther studeerde aan het Maastrichts Conservatorium koordirectie, docerend musicus piano en uitvoerend musicus piano. Momenteel is Esther werkzaam als pianodocente, als begeleidster van solisten en koren en als dirigente van Vocal Group Fusion uit Sittard, Vrouwenkoor Thorensis uit Thorn, vrouwenkoor Sonata uit Eindhoven, Popkoor Podiumplus uit Geleen en natuurlijk van Quint.

Esther werd op 6 november 2022 met Fusion em Quint 'VNK Inspiratiekoor'. Esther leidde Fusion naar de titel 'Limburgs Koor van het Jaar'. Met Quint werd ze op ditzelfde festival tweede in de hoogste categorie.

Naast dit recente succes werd Esther vier keer algeheel winnaar van het Limburgs Korenfestival. In 2002 met Thorensis, in 2008 en 2015 met Fusion en in 2018 met Quint. In 2019 werden zowel Quint als Fusion onder haar leiding beloond met de titel ‘Excellent koor’ op het Limburgs Korenfestival.

In 2013 promoveerde de dirigente met Fusion naar de Topklasse tijdens het BALK Vocal Light TOPfestival in de Doelen in Rotterdam en in 2015 werd ze tweede in deze hoogste klasse! Met Quint behaalde Esther tijdens de eerste deelname aan het BALK Vocal Light TOPfestival editie 2015 een tweede plaats in de tweede klasse 'grote vocal groups' met eervolle vermelding en promotie naar de eerste klasse.

In 2014 was Esther met Quint, Fusion en Thorensis topleverancier van de finale van het Nederlands Koorfestival in Haarlem, in de finale was plaats voor slechts 16 koren.

Tijdens de finale van het Nederlands KoorFestival 2016 won Quint de titel ‘Nederlands Koor van het Jaar’ in de Jaarbeurs in Utrecht werd Esther uitgeroepen tot ‘Dirigent van het Jaar’. Met Fusion werd zij tweede.

In 2018 behaalde Esther met Fusion de derde plaats op het Nederlands Koorfestival. In 2019 won Esther met Quint ‘goud’ bij het Interkultur koorfestival in Maastricht en plaatste ze zich met Quint voor de World Choir games.

Wil je nog meer weten over Esther Zaad, bezoek dan haar website.